Η πικάντικη κολοκυθόσουπα αποτελεί ένα τέλειο ορεκτικό για τις κρύες και βροχερές μέρες του φθινοπώρου. Το πορτοκαλί της χρώμα θα σας κάνει να χαμογελάσετε και η πλούσια γεύση της θα σας κάνει να ερωτευτείτε. Μου αρέσει να τη συνδυάζω με διάφορα είδη τυριών, βότανα και μπαχαρικά. Της ταιριάζει τέλεια το φρέσκο φασκόμηλο και το αποξηραμένο θυμάρι. Μια γαρνιτούρα από ψημένους σπόρους κολοκύθας προσδίδει πολλά στη γεύση.
Συστατικά
Για το πιάτο
- 2 φλιτζάνια κομμένη κολοκύθα
- 1 ξερό κρεμμύδι σε κομματάκια
- 1 μισή λίτρο ζωμό κότας
- 1 πατάτα σε κομματάκια
- Ελαιόλαδο
- Τζίντζερ, κάρυ, πάπρικα
- Γιαούρτι πλήρες
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες