Συνταγές 

Πικάντικη κολοκυθόσουπα

 

2017-02-03
 

Η πικάντικη κολοκυθόσουπα αποτελεί ένα τέλειο ορεκτικό για τις κρύες και βροχερές μέρες του φθινοπώρου. Το πορτοκαλί της χρώμα θα σας κάνει να χαμογελάσετε και η πλούσια γεύση της θα σας κάνει να ερωτευτείτε. Μου αρέσει να τη συνδυάζω με διάφορα είδη τυριών, βότανα και μπαχαρικά. Της ταιριάζει τέλεια το φρέσκο ​​φασκόμηλο και το αποξηραμένο θυμάρι. Μια γαρνιτούρα από ψημένους σπόρους κολοκύθας προσδίδει πολλά στη γεύση.

Συστατικά

Για το πιάτο

  • 2 φλιτζάνια κομμένη κολοκύθα
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε κομματάκια
  • 1 μισή λίτρο ζωμό κότας
  • 1 πατάτα σε κομματάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Τζίντζερ, κάρυ, πάπρικα
  • Γιαούρτι πλήρες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι


Οδηγίες

1.

Σοτάρετε στο λάδι την κολοκύθα, το κρεμμύδι και την πατάτα γυρνώντας συχνά για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό κότας, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το τζίντζερ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι κι αφήνετε να βράσει γι αρκετή ώρα μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν τόσο ώστε να λιώνουν μ΄ένα πιρούνι.

2.

Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και περνάτε το μείγμα στο μπλέντερ. Αν είναι σαν πουρές, προσθέτετε λίγο ακόμη ζωμό κότας, ανακατεύετε και το περνάτε από μία σίτα ώστε να γίνει σούπα, χωρίς κομματάκια κολοκύθας.

 

 

Μύδια Πικάντικα 

 Εκτέλεση :  

Σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μύδια στο λάδι Το σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού Μόλις πάρει το φαγητό 1-2 βράσεις ρίχνουμε το κάρυ Σε 1/2 φλιτζ νερό διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο φαγητό . Μόλις η σάλτσα του φαγητού αρχίσει να πήζει, το κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε.