Θεραπευτικές Ιδιότητες Λαχανικών

2015-03-16 12:58

Ο ανθρωπος μετά από εμπειρία αιώνων διαπίστωσε ορισμένες ωφέλειες και βλάβες στον οργανισμό του από διάφορα λαχανικά.

Ιδιότητες όπως στο σπανάκι που είναι πλούσιο σε σίδηρο αλλά και φολλικό οξύ συνιστάται σε παιδιά και αναιμικούς. Είναι όμως δυσπεπτο και λόγω των αλάτων του πρέπει να αποφευγεται από όσους πάσχουν από αρθροιτισμούς και υπέρταση . Το πράσο που ωφελεί στα νεφρά , την καρδιά, τους αρθροιτισμούς. Το ραδίκι που κάνει καλό στο συκώτι και την χολή. Το καρότο που είναι ευπεπτο , τονώνει τα νευρά και είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α. Το σκόρδο που τονώνει τον οργανισμό, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης.